Interieuradvies

Handige woontips en adviezen voor je interieur

Het is nog niet zo makkelijk om de juiste kleuren te vinden voor je woon- of slaapkamer. Je wilt je graag thuisvoelen en lekker comfortabel. En als je je huis klaar maakt voor een kleintje, dan verandert er van alles, het huis staat letterlijk op zijn kop.

Wij geven je graag extra informatie en advies om de juiste kleur hoezen en kussens te kunnen kiezen. Hiervoor gebruiken we een paar belangrijke richtlijnen.

Kleurgebruik

 • Kies voor 2 basiskleuren en 1 accentkleur. Zo bewaar je de rust in je inrichting. Als je van iets drukker houdt, kun je ook kiezen voor 2 accentkleuren. Voorbeelden van basiskleuren zijn taupe, off-white, grijs, bruin, camel. Een veelgebruikte accentkleur is op dit moment de kleur groen. Bij Ukje hebben we in het kantoor gekozen voor een donkere tint mintgroen. Maar de kleur olijfgroen of legergroen staat ook prachtig bij de basiskleuren.
 • Kies voor lichte tinten van je basiskleuren. Verf een wand liever niet helemaal grijs, maar kies een hele lichte tint grijs of beige. Dat komt lichter en minder grauw over.
 • Vergeet die witte muren! Kies eens voor 3 muren in een hele lichte basistint en 1 muur voor je accentkleur. Dat geeft warmte!
 • Gebruik lichte en donkere tinten van je basiskleuren.
 • Verf je accentkleur niet op 1 wand, maar laat de kleur eens een meter op een 2e wand doorlopen. Sfeervol!
 • Laat je accentkleur hier en daar terugkomen in mooie linnen gordijnen, in je hoezen voor je kindermeubels of in vazen, keukenkastjes, meubeltjes.

Accesoires

 • 'Meer is minder' helpt echt. Haal je kleine rommeltjes uit de woonkamer. Doe een grote stoel of te grote salontafel eens weg.
 • Plaats je accesoires bij elkaar. Maak bijvoorbeeld een mooie hoek in de kamer met verschillende planten bij elkaar. Gebruik bloempotten met dezelfde tinten, maar wissel vorm en afwerking af. Hoog met laag, bol met smal, glanzend met mat door elkaar.
 • Geef je accesoires de ruimte. Verspreid ze niet door je woonkamer, maar plaats ze bij elkaar. Net als het voorbeeld van de planten. Zorg er alleen voor dat je je zithoek niet tegen de plantenhoek aanschuift, maar dat ze vrij staan van het andere meubilair. Dit geeft rust.
 • Geef ook je meubels ruimte. Als je je bank een stuk van de muur afschuift, ziet dat er minder opgepropt uit.

Opruimgemak

 • Met kinderen heb je veel losse spullen. Luiers, doekjes, speelgoed, loopfiets, blokken, poppen, auto's... Een handige opbergplek is een inbouwkast los in je woonkamer. Gebruik schuifdeuren om ruimte te besparen. Deze kasten kun je tot plafondhoogte laten maken. Dit geeft ontzettend veel opbergruimte. Er zijn bij de bouwmarkten stijlvolle deuren te verkrijgen. In deze kast kun je met thema-bakken werken. Een bak voor duplo, voor poppen, voor auto's. Dit ruimt snel en makkelijk op. Zelfs de poppenwagens en loopauto's passen er in!
 • Lege stukken vloer doen wonderen als je kinderen hebt. Daar kunnen ze lekker spelen en zich vrij bewegen. Zo is je kleine minder snel verveeld en kun je er ook nog gezellig bij aanschuiven.

De juiste hoezen en kussens kiezen

 • Als je dan 's avonds lekker op de bank zit, is het fijn dat de kindermeubels leuk bij je interieur passen. Het beste kun je de Ukje hoezen en kussens in je basiskleur of accentkleur kiezen. Is je zithoek nog wat saai? Kies dan voor de accentkleur in je boxkleed of wipstoelhoes. Is de zithoek al druk genoeg, kies van voor een hoes in de basiskleuren van je interieur. De keuken is geschikt voor wat meer pit. Je kunt hier kiezen voor een extra vrolijke of stoere print! Omdat wij van gemak houden, zijn er ook hoezen en kussens die zijn geplastificeerd. Deze kun je makkelijk afnemen met een vochtige doek. Fijn!
Scroll to top